Animatie

Wil jij een animatie video laten maken? Animaties zijn met name geschikt om een complexe realiteit begrijpelijk te maken. Om processen, producten of diensten te verhelderen, of om jullie werkwijze uit te leggen. Soms vinden onze klanten het gewoon een speelse manier om hun vertaal te vertellen. Dan vormt een animatie een welkome afwisseling van de ‘standaard’ video. Om welke redenen je ook een animatiefilmpje overweegt, wij hebben de juiste expertise in huis om een opvallende video te maken die het ook nog eens goed doet op social media.

Bij een animatie video is de voorbereiding heel erg belangrijk. Viday werkt dan met een stappenplan. Wanneer het script duidelijk is, werken we eerst een stijl uit die jou aanspreekt. Dat kan bijvoorbeeld met stock animaties, maar misschien wil je wel dat een illustrator speciaal voor jullie een concept uitwerkt, passend bij het logo en de huisstijl. Vervolgens maken we het storyboard, waarin we de scènes schetsen die in het script verwoord zijn. Het is belangrijk dat je deze goed bekijkt, want zodra we de schetsen en ook de volgorde definitief maken, kunnen we daar niet meer gemakkelijk een wijziging in aanbrengen. Stap voor stap komen we zo steeds dichter bij het eindresultaat, maar pas als we het geluid eronder monteren overzie je het geheel. Voice-over, muziek, geanimeerde teksten in beeld: alles kan, en alles heeft zo z’n eigen effect. Ook voor een bedrijfsfilm kun je bij ons aankloppen.

animatie video

Soms gebruiken we 2D of 3D animatie in combinatie met real life beeld, bijvoorbeeld om bepaalde woorden uit het script extra nadruk te geven of om onderlinge verbanden grafisch weer te geven. Het kan ook als middel worden ingezet om cijfers, grafieken en processen te verhelderen. Op deze manier krijgen fotografische beelden een extra lading en leg je precies de accenten die je bij de kijker wilt achterlaten. Bij Viday kunnen we alle stijlen animaties leveren, of je nu kiest voor een schematische infographic of een meer figuratieve illustratie. In ons netwerk hebben wij vaste 2D en 3D specialisten met wie wij snel kunnen schakelen.

  • Een 2D of 3D animatie maakt de complexe realiteit begrijpelijk.
  • Een vast netwerk van illustratoren maakt alle stijlen mogelijk.
  • Animaties worden veel gedeeld via social media.

Video is niet meer weg te denken uit het medialandschap. Wij kennen daarin de weg en helpen opdrachtgevers bij het bepalen van hun videomarketingstrategie.

Michel Leseman

Mede-oprichter Viday

Veelgestelde vragen

Wat is het grootste verschil tussen een film productie en een animatie?

Op het moment dat je een proces van je bedrijf in beeld wilt brengen wat niet zichtbaar is op nog niet bestaat is animatie een fijne oplossing op het uit te beelden. Maar ook ter verduidelijking van een verhaal kan animatie in gezet worden.

Moet ik zelf een script aanleveren?

Niet perse, dat mag natuurlijk wel! Wij maken graag een script voor je en als je het graag zelf aan zou willen leveren, staan we daar zeker voor open. We bespreken graag met jou de opties en mogelijkheden.

Hebben jullie een vaste animatie stijl?

We hebben geen vaste stijl. Alle wensen zijn bespreekbaar zodat we de animatie stijl kunnen toepassen die het beste bij je past. 2D en 3D animaties zijn beiden mogelijk om in te zetten. We denken graag met je mee over je wensen.

Een getekende animatie of een real-time video laten maken?

Dat is helemaal aan jou! Wij bespreken graag de verschillen en wat beter past bij het project/onderwerp.

Ja, dit wil ik ook wel...

Viday videomarketing workshop

Video is niet alleen enorm leuk, maar ook super interessant! Er zijn heel veel vlakken waar je video voor kan gebruiken om je bedrijf op de kaart te zetten. Samen met jou en je collega's gaan we de wereld van videomarketing verkennen. Neem gerust contact op voor informatie.

Meer weten?