Bedrijfsfilms

Wil jij een bedrijfsfilm laten maken? Of ben je benieuwd wat een corporate video kost? Viday heeft jarenlange ervaring in de productie van bedrijfsfilms en werkt alleen samen met de besten in hun vak. Geen klus is te groot, maar ook het kleine wordt geëerd. Samen met jou werken we de bestaande ideeën uit tot een werkbaar script, waarbij we eerst het doel, de doelgroep en de gelegenheid van de bedrijfsfilm in kaart brengen.

Een bedrijfsfilm is per definitie een maatwerk product, want geen organisatie is hetzelfde. Wat is de aanleiding voor de corporate video? Is hij bedoeld voor intern gebruik of juist gericht op klanten? Waar, wanneer en hoe wordt de video vertoond? Is het een stand alone product of onderdeel van een grotere marketingcampagne? Al dit soort vragen zijn bedoeld om een helder beeld te krijgen van het verhaal dat je wilt vertellen. Pas daarna buigen wij ons over het script en het storyboard. Zo’n gedegen voorbereiding leidt tot een efficiënte en soepele productie.

Afhankelijk van jullie doelstellingen gaan we aan de slag. We denken na over de inhoud, de vorm en de tone of voice van de video. Als we besluiten te filmen, komen ook alle praktische voorwaarden aan bod, zoals locaties, camera’s, licht, geluid en props. Op de dag zelf nemen we de regie en begeleiden we de deelnemers bij hun scènes. Of misschien komen er helemaal geen mensen in beeld en schieten we mooie details in close-up. Of we zetten drones in voor gave panorama’s. Wat we ook samen besluiten, de bedrijfsfilm wordt precies zoals je voor ogen had, en na onze montage zelfs nog gaver. Loopt het ondanks de goede voorbereiding toch anders dan voorzien: geen zorgen, bij Viday zijn we allemaal meesters in improvisatie.

  • Veel ervaring met corporate video’s, van concept tot postproductie.
  • Bedrijfsfilm proactief vormgegeven op basis van doelstellingen.
  • Strategische opzet, als geheel of opgedeeld in subthema’s.

Veelgestelde vragen

Gaat een bedrijfsfilm altijd alleen over het bedrijf?

Nee, een bedrijfsfilm kan over elk aspect van een bedrijf gaan. Heb je binnen je bedrijf een product of dienst wat je graag wilt uitlichten om te laten zien dat het je bedrijf uniek maakt? Dan komen we daar graag voor langs!

Wat zijn handige tips?

Het is altijd slim om even op te ruimen, iedereen op de hoogte te stellen dat er opnames zijn, eventueel mensen die in beeld komen een quitclaim te laten tekenen en een geheimhouding aan te geven voor processen of plaatsen die bedrijfsgevoelig zijn.

Moet ik de tekst uit m’n hoofd leren?

Dat is zeker aan te raden maar uiteindelijk is de keuze aan jou, we hebben een autocue waar wij indien gewenst de tekst op kunnen projecteren. We denken hierin graag met je mee, het verschilt namelijk echt per persoon en daarop stemmen wij ons advies af.

Moet ik zelf de voice-over inspreken?

We hebben een uitgebreid netwerk van internationale professionele voice actors, die graag voor jouw video een voice-over inspreken.

Ja, dit wil ik ook wel...

Bekijk onze projecten

Viday videomarketing workshop

Video is niet alleen enorm leuk, maar ook super interessant! Er zijn heel veel vlakken waar je video voor kan gebruiken om je bedrijf op de kaart te zetten. Samen met jou en je collega's gaan we de wereld van videomarketing verkennen. Neem gerust contact op voor informatie.

Meer weten?