Videomarketing

Een goede video doet iets met je. Hij zet mensen aan het denken en brengt de kijker in beweging. Natuurlijk, een bedrijfsfilm of een commerciële video bevat informatie die je wilt overbrengen, maar nog belangrijker is de beleving die hij oproept, het gevoel dat hij teweegbrengt. Videomarketing stuurt dat proces en Viday helpt je bij het uitzetten van een effectieve videomarketingstrategie. Daarmee zet je jouw bedrijf op de kaart bij de juiste doelgroep, op het juiste moment en via de juiste kanalen.

In welke branche je ook zit en wie je klanten ook zijn, bijna iedereen is te bereiken op social media. Elk mediakanaal heeft zijn eigen bezoekersgroepen, leeftijden en interesses. Door hierop in te spelen, zorgt Viday ervoor dat jouw video’s op de juiste momenten aan jouw doelgroep getoond worden. Video, afbeeldingen, animatiefilms, infographics en podcasts worden door Google als ‘rich content’ gewaardeerd. Als je de regels van YouTube en Google goed toepast, leidt dat tot een hogere ranking. Zo zijn er allerlei manieren om jouw bereik te vergroten, maar dat succes valt of staat met een doordachte strategie. Laten wij dáár nou juist goed in zijn…

Videomarketing vraagt om een gedifferentieerde aanpak. Liever een aantal korte video’s met een heldere boodschap, dan één minutenlange bedrijfsfilm die halverwege al wordt weg geklikt. Viday werkt het liefst op basis van een contentkalender met doelgerichte acties, bedoeld om de verschillende kanten van jouw bedrijf te belichten. In korte interviews met medewerkers zie je hun passie voor het bedrijf. Tutorials en online seminars etaleren jullie kennis en expertise. Een bedrijfsportret schept vertrouwen en een actueel thema creëert urgentie. Zo bouw je aan een uitdijende community, en stuur je gericht op de herkenbaarheid van het merk en de vindbaarheid van de website.

  • Viday vertaalt strategische keuzes naar een contentkalender.
  • Groter bereik door juiste timing, positionering en mediakanaal.
  • Korte video’s voor gestructureerde en gedifferentieerde aanpak.

Videomarketing is een krachtig middel om klanten aan je te binden en de juiste kijkers te bereiken. Wanneer je dat middel strategisch inzet, geeft het jouw merk een positieve, veelzijdige lading.

Michel Leseman

MEDE-OPRICHTER VIDAY

Veelgestelde vragen

Hoe bepalen jullie het platform?

Afhankelijk van de doelgroep en het gewenste contactmoment kunnen we een juiste segmentatie maken. Het resultaat daarvan is bepalend voor de keuze van de mediakanalen en mediaplatforms. Veel online media platforms laten zich heel goed sturen op sociaal demografische kenmerken en maken het daarom mogelijk nauwkeurige keuzes te maken ten aanzien van het gewenste bereik.

Wanneer kies je voor een organische benadering?

Je video’s organisch vindbaar maken voor de doelgroep op bijvoorbeeld Vimeo of YouTube is een absolute aanrader. Daarmee kun je zoekmachines positief beinvloeden. Daarnaast kunt je adverteren met video via YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram. Het een versterkt het ander en adverteren heeft als voordeel dat je in korte tijd veel bereik buiten je eigen community genereert. Wist je dat adverteren slechts een paar tientjes per week hoeft te kosten, om een prima resultaat te behalen?

Komt een videoproductie anders tot stand door videomarketing?

Videoproducties met een videomarketing strategie erachter komen tot stand doordat de doelgroep en doelstellingen gesegmenteerd en helder zijn gemaakt. Op basis van de online media platforms welke het beste aansluiten bij de gewenste resultaten worden er vaak verschillende edits gemaakt om de beste resultaten te bereiken.

Wat is de sterkste kant van videomarketing?

Video is ‘rich content’ en is goed te optimaliseren ten behoeve van de vindbaarheid in Google en/of YouTube. En laten dat nou net de twee meest gebruikte zoekmachines zijn. De kracht van video is het verhaal dat de video voor het voetlicht brengt en de call to action die erin verhult is. Tekst wordt steeds slechter geconsumeerd, maar je kunt daarentegen met video wel je doelgroep verleiden om tekst te lezen. En met videomarketing kunnen wij je dan weer enorm goed helpen om je doelgroep te bereiken en in beweging te brengen.

Ja, dit wil ik ook wel...

Bekijk onze projecten

Viday videomarketing workshop

Video is niet alleen enorm leuk, maar ook super interessant! Er zijn heel veel vlakken waar je video voor kan gebruiken om je bedrijf op de kaart te zetten. Samen met jou en je collega's gaan we de wereld van videomarketing verkennen. Neem gerust contact op voor informatie.

Meer weten?