Één video is geen video

Ja, je leest het goed: één video is geen video. Wellicht een wat basale constatering, maar toch echt de realiteit. We verklaren ons natuurlijk graag nader.

Michel Leseman

Wil je een video? Of wil je doelen bereiken.

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: een video maak je niet omdat je zo graag een video wilt. Met enige regelmaat horen wij: “Doe mij een video.” Maar als wij dan doorvragen, krijgen we met dezelfde regelmaat te horen: “Ja, iedereen neemt een video. Dus doe mij er ook maar één.” En dat is nu net wat je niet moet doen. Dan ben je slechts het zoveelste schaap over de dam. Natuurlijk ontkennen wij niet dat eigenlijk iedere onderneming of merk wel video kan, of misschien zelfs moet inzetten als marketinginstrument.
Maar om zomaar een video te maken omdat de rest het ook doet?
Zonde van je tijd. Zonde van je geld.
Video maak je met een doel. En voor een bepaalde doelgroep. Wat dat doel ook is, en op wie jij je ook richt, er zijn altijd meerdere stappen nodig om je doel te bereiken. Bovendien zal video je helpen ook hoger in de zoekmachines te komen, omdat video ‘rich content’ is. Viday helpt je graag met kennis en kunde om je doelen te bereiken. De mogelijkheden zijn legio.

Op ieder potje past een deksel..

..En bij ieder doel een video(campagne). En om je doel te bereiken, moet je stappen zetten, de juiste keuzes maken, meten en proefondervindelijk vaststellen, doorzetten en vooral leren van wat goed en fout gaat. Wij hebben inmiddels de nodige ervaring met het leren van onze fouten. We leren nog iedere dag. En gelukkig maar.
Maar dat terzijde. Eén ding dat wij inmiddels steeds harder durven te roepen is dat één video geen video is.
Dat is wat wij namelijk steeds vaker ervaren. Zo zien wij dat bedrijven die meerdere video’s maken en deze op een strategische wijze inzetten, meer succes hebben bij het behalen van hun doelen dan ondernemingen met slechts die ene video. Met meer pijlen schiet je nu eenmaal vaker raak. Als je goed mikt tenminste. Dus is het ook logisch dat je met meer video’s een grotere kans hebt op het behalen van je doel. Wat voor type video’s je voor welk doel moet inzetten lees je hier https://www.adformatie.nl/craft/op-je-doel-af-met-het-juiste-type-video

Meer video is voordeliger dan één video

Het maken van meerdere video’s goedkoper dan het maken van één video? Hoe dan?! Uiteraard is het maken van meerdere video’s meer werk, kost het meer tijd en liggen de kosten daardoor hoger. Maar aan de andere kant liggen de kosten juist een stuk lager. Niet alleen is het qua productie efficiënter – dus goedkoper – omdat je bijvoorbeeld meerdere video’s achter elkaar opneemt. Ook zorg je met meer video’s, mits op de juiste strategische wijze ingezet, voor meer exposure, meer leads en uiteindelijk meer conversie. Dus bereik je er ook velen malen meer mee; wat je doel ook is. Zo zijn je kosten in verhouding lager, omdat je efficiënt te werk gaat. En je opbrengsten hoger omdat je meer munitie hebt.

Cheers!


Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Organiseren

Niet alleen tijdens deze Corona tijd is een webinar organiseren een goed plan. Maar in deze tijd van thuiswerken is […]

Lees verder
Video Communicatie in Crisistijd

Keep Calm and Carry On De voorbeelden van effective communicatie in crisistijd zijn eindeloos. In 1939 kwam de Britse overheid […]

Lees verder
Hoe bereik je nieuwe klanten met online marketing?

Waarom is videomarketing zo efficiënt? De internetgebruiker is met filmpjes gemakkelijker te boeien en te informeren. Het is een krachtig […]

Lees verder