Hoe bereik je nieuwe klanten met online marketing?

Videomarketing is een strategie die vaak wordt beschouwd als een extra, bovenop de basis communicatie-marketingtools van een bedrijf. Toch is het een essentieel hulpmiddel in de marketing strategie. Alle middelen zijn goed om de verkoop of zichtbaarheid via verschillende kanalen te vergroten. De verschillende communicatiemedia die je kan gebruiken om je activiteit of bedrijf bekend te maken, is nogal divers. Maar videomarketing wordt door de meeste experts in de digitale marketing branche geprezen als het meest communicatieve, pakkende en boeiende medium.

Michel Leseman

Waarom is videomarketing zo efficiënt?

De internetgebruiker is met filmpjes gemakkelijker te boeien en te informeren. Het is een krachtig hulpmiddel die zorgt voor veel leads en is gemakkelijk aan te passen aan elk over te brengen bericht. De statistieken spreken voor zich:

  • Het delen van video’s op Facebook, Instagram, Twitter etc. zorgt voor heel veel views. In 2020 zal meer dan 80 procent van wat we zien op internet bestaan uit video’s.
  • 90% van de kijkers zegt dat video’s kijken helpt bij het doen van een aankoop
  • Een email met een filmpje wordt 63% meer bekeken
  • 64% van de consumenten zal na het bekijken van een video geneigd zijn tot koop over te gaan

Hoe maak ik een goede marketing video?

Mensen hebben niet altijd de tijd om lange video’s te bekijken. Video’s van ongeveer 20 seconden worden veel vaker gedeeld dan video’s van 30 seconden of zelfs 1 minuut of langer. Het uiterlijk van Snapchat en zijn korte en kortstondige video’s heeft voor een deel de manier bepaald waarop mensen met video’s omgaan. Het is dus belangrijk om de video’s zo kort mogelijk te houden. Mensen zijn verwend met zoveel verschillende video’s die we dagelijks te zien krijgen. Het hebben van goede, professionele video’s is daarom erg belangrijk.

Het uitbesteden van de productie van je video’s

Om je filmpje kort en bondig te krijgen en vooral zeer professioneel, is het wellicht een goed idee de productie ervan uit te besteden. Viday is een bedrijf gespecialiseerd in de productie van bedrijfsvideo’s. Onze medewerkers zijn videomarketing specialisten die een passie hebben voor het maken van video’s. Met deze kennis van marketing kunnen wij er voor zorgen dat de doelgroep je bedrijf of je evenement ziet staan.


Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Organiseren

Niet alleen tijdens deze Corona tijd is een webinar organiseren een goed plan. Maar in deze tijd van thuiswerken is […]

Lees verder
Video Communicatie in Crisistijd

Keep Calm and Carry On De voorbeelden van effective communicatie in crisistijd zijn eindeloos. In 1939 kwam de Britse overheid […]

Lees verder
Hoe bereik je nieuwe klanten met online marketing?

Waarom is videomarketing zo efficiënt? De internetgebruiker is met filmpjes gemakkelijker te boeien en te informeren. Het is een krachtig […]

Lees verder