Video Communicatie in Crisistijd

De voorbeelden van effective communicatie in crisistijd zijn eindeloos. In 1939 kwam de Britse overheid met de bekende "Keep Calm and Carry On" campagne aan de start van de Tweede Wereld oorlog. Op dit moment is er een totaal andere uitdaging. Veel werkzaamheden liggen op het moment stil en er is veel onduidelijkheid. Als ondernemer of Marketing Manager ligt daar ook een taak om de rust te bewaren. Dit is het juiste moment om te kijken naar effectieve video communicatie.

Michel Leseman

Keep Calm and Carry On

De voorbeelden van effective communicatie in crisistijd zijn eindeloos. In 1939 kwam de Britse overheid met de bekende “Keep Calm and Carry On” campagne aan de start van de Tweede Wereld oorlog. Op dit moment is er een totaal andere uitdaging. Veel werkzaamheden liggen op het moment stil en er is veel onduidelijkheid. Als ondernemer of Marketing Manager ligt daar ook een taak om de rust te bewaren. Dit is het juiste moment om te kijken naar effectieve video communicatie.

De Britste poster campagne werkte goed, maar nu in 2020 hebben we andere media kanalen om een persoonlijke boodschap over te brengen. Eigenlijk zou je video communicatie in crisistijd bijna als een videomarketing project moeten beschouwen. We weten dat er op dit moment een uitdaging ligt voor effective communicatie naar werknemers, klanten of leveranciers. En ben je op zoek naar een zelfde “Keep Calm and Carry On” resultaat, dan is video een logisch medium.

Effectieve Video Communicatie

Een veel gehoorde uitspraak in de marketing is: “Informatie is Motivatie”. En juist in deze tijden is het belangrijk om werknemers, klanten en medewerkers te blijven motiveren. En hoe bereik je die motivatie? Voor ons zijn twee elementen daar belangrijk in. Ten eerste is dat duidelijkheid en ten tweede is dat vertrouwen. Het is niet voor niets dat Premier Mark Rutte zelf het land heeft toegesproken in een videoboodschap.  In deze boodschap is duidelijk te herkennen dat het doel van de Premier is om ons, de Nederlandse bevolking, te motiveren om volgens de richtlijnen van het RIVM te blijven handelen. Dit doet hij door een duidelijke korte, krachtige boodschap. En vooral het feit dat we de Premier zien, en niet een geschreven tekst lezen draagt bij aan het vertrouwen.

Jouw persoonlijke video boodschap

Bij Viday hebben we niet stil gezeten. Wij willen onze klanten ook de mogelijkheid bieden om een persoonlijke boodschap richting de klanten, werknemers en leveranciers te richten. Bekijk onze boodschap aan jouw hieronder om te zien hoe wij jou kunnen helpen in deze uitdagende tijd. Denk je dat een videoboodschap jou gaat helpen in je communicatie naar klanten, werknemers en leveranciers, neem dan contact op met (michel@viday.nl), zij helpt je gelijk verder.

 


Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Organiseren

Niet alleen tijdens deze Corona tijd is een webinar organiseren een goed plan. Maar in deze tijd van thuiswerken is […]

Lees verder
Video Communicatie in Crisistijd

Keep Calm and Carry On De voorbeelden van effective communicatie in crisistijd zijn eindeloos. In 1939 kwam de Britse overheid […]

Lees verder
Hoe bereik je nieuwe klanten met online marketing?

Waarom is videomarketing zo efficiënt? De internetgebruiker is met filmpjes gemakkelijker te boeien en te informeren. Het is een krachtig […]

Lees verder