Hoe werken Instagram stories?

dit is een test

Aris Krist

Cameraman, Video-editor & Animator

Op Instagram wordt video een steeds belangrijker onderdeel van de content. Wat goed is om te weten is dat persoonlijke en authentieke berichten een groter bereik creëren op Instagram. Je wilt het liefst niet dat je volgers denken dat het reclame is. Een Instagram stories is hier een mooie tool voor, je kan namelijk in een kort filmpje van een paar seconden een leuke quote, actie of beleving mee geven.

IG stories GIF

Op Instagram stories kan je nadat je bijvoorbeeld een boemerang hebt opgenomen kiezen uit verschillen effecten die je over je korte filmpje heen kan zetten. Denk hierbij aan hashtags of bijvoorbeeld bewegende gifs. De Instagram stories wordt opgenomen in verticale video.

IG stories GIF

Instagram stories blijven 24 uur zichtbaar, na het posten van de story. Als je Instagram stories langer zichtbaar wilt laten zijn, kan je ze opslaan als ‘Highlight’, deze komen bovenaan jouw Instagram pagina te staan. Deze Highlights blijven zo lang staan als je zelf wilt en je kan Instagram stories altijd uit je Highlights verwijderen.

Instagram Highlights


Wellicht vind je dit ook interessant

Bedrijfsfilm laten maken

Pas daarna buigen wij ons over het script en het storyboard. Zo’n gedegen voorbereiding leidt tot een efficiënte en soepele […]

Lees verder
Case – Spex in the city

Spex in the city in ondernemend Alphen aan den Rijn Concept: Om ‘Spex in the city’ voor het voetlicht te […]

Lees verder
Rabo PinPin – Case

Concept: PinPin is wat minder sportief, maar dat maakt helemaal niets uit. Iedereen is meer dan welkom bij de Rabo […]

Lees verder