Hoe werken Instagram stories?

dit is een test

Aris Krist

Cameraman, Video-editor & Animator

Op Instagram wordt video een steeds belangrijker onderdeel van de content. Wat goed is om te weten is dat persoonlijke en authentieke berichten een groter bereik creëren op Instagram. Je wilt het liefst niet dat je volgers denken dat het reclame is. Een Instagram stories is hier een mooie tool voor, je kan namelijk in een kort filmpje van een paar seconden een leuke quote, actie of beleving mee geven.

IG stories GIF

Op Instagram stories kan je nadat je bijvoorbeeld een boemerang hebt opgenomen kiezen uit verschillen effecten die je over je korte filmpje heen kan zetten. Denk hierbij aan hashtags of bijvoorbeeld bewegende gifs. De Instagram stories wordt opgenomen in verticale video.

IG stories GIF

Instagram stories blijven 24 uur zichtbaar, na het posten van de story. Als je Instagram stories langer zichtbaar wilt laten zijn, kan je ze opslaan als ‘Highlight’, deze komen bovenaan jouw Instagram pagina te staan. Deze Highlights blijven zo lang staan als je zelf wilt en je kan Instagram stories altijd uit je Highlights verwijderen.

Instagram Highlights


Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Organiseren

Niet alleen tijdens deze Corona tijd is een webinar organiseren een goed plan. Maar in deze tijd van thuiswerken is […]

Lees verder
Video Communicatie in Crisistijd

Keep Calm and Carry On De voorbeelden van effective communicatie in crisistijd zijn eindeloos. In 1939 kwam de Britse overheid […]

Lees verder
Hoe bereik je nieuwe klanten met online marketing?

Waarom is videomarketing zo efficiënt? De internetgebruiker is met filmpjes gemakkelijker te boeien en te informeren. Het is een krachtig […]

Lees verder