Hoe werken Instagram stories?

dit is een test

Aris Krist

Cameraman, Video-editor & Animator

Op Instagram wordt video een steeds belangrijker onderdeel van de content. Wat goed is om te weten is dat persoonlijke en authentieke berichten een groter bereik creëren op Instagram. Je wilt het liefst niet dat je volgers denken dat het reclame is. Een Instagram stories is hier een mooie tool voor, je kan namelijk in een kort filmpje van een paar seconden een leuke quote, actie of beleving mee geven.

IG stories GIF

Op Instagram stories kan je nadat je bijvoorbeeld een boemerang hebt opgenomen kiezen uit verschillen effecten die je over je korte filmpje heen kan zetten. Denk hierbij aan hashtags of bijvoorbeeld bewegende gifs. De Instagram stories wordt opgenomen in verticale video.

IG stories GIF

Instagram stories blijven 24 uur zichtbaar, na het posten van de story. Als je Instagram stories langer zichtbaar wilt laten zijn, kan je ze opslaan als ‘Highlight’, deze komen bovenaan jouw Instagram pagina te staan. Deze Highlights blijven zo lang staan als je zelf wilt en je kan Instagram stories altijd uit je Highlights verwijderen.

Instagram Highlights


Wellicht vind je dit ook interessant

Één video is geen video

Wil je een video? Of wil je doelen bereiken. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: een […]

Lees verder
VRHL Video gaat verder onder de naam Viday

Langhout: “Video is onze core business. Door Viday weer los te koppelen van het reclamebedrijf, krijgen wij de ruimte om […]

Lees verder
Brengt social media jouw merk of product in beweging?

Zij hebben vaak een grote groep volgers die interesse hebben in het onderwerp waar de influencers een autoriteit zijn en […]

Lees verder